Kérdés:
Rendelkezik-e a FIFA a meccs alatt vagy után elkövetett zavargásokkal, amelyek alkalmatlanná teszik a győztest a bajnokság folytatására?
Nzall
2014-07-09 13:48:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Brazília 2014. július 8-i monumentális veresége során egyesek viccesen azt mondták a Twitteren, hogy Hollandiának és Argentínának reménykednie kell abban, hogy a brazil szurkolók megrohamozzák a pályát és meglincselik mindkét csapatot (saját csapatuk, amiért annyira csalódást okozott nekik, a németek pedig bosszú). Természetesen ez soha nem fog megtörténni, mert borzasztóan sportszerűtlen lenne, nem is beszélve az ország hírnevének óriási kenetéről.

De mi van, ha ez valóban megtörtént volna? Mi van, ha egy erősen vesztes csapat rajongói megrohamozzák a pályát, és megtámadják a győztes csapatot, és képtelenné teszik néhány játékosukat? Van-e szabálya a FIFA-nak egy ilyen eseményre?

Ha néhány német játékost megsebesítenek a brazil szurkolók, a Fifa megbüntetheti a brazil szövetséget, de nem látom, hogyan büntetheti a Fifa a holland vagy az argentin szövetséget - talán kivéve, ha bebizonyosodik, hogy a holland vagy az argentin szövetség szándékosan rendel ilyeneket támadás.
A holland és argentin vicc elsősorban azért volt, mert ez azt jelentette, hogy a döntőben nem kell szembenézniük Németországgal, vagy legalábbis nem a jelenlegi csapatszerkezettel. "az ország hírnevével" Brazília hírnevére utalok. Nem azt akarom mondani, hogy a hollandok vagy az argentinok bármilyen módon részt vennének a támadásban. Arra utalok, hogy ha Németország jelentősen meggyengülne, az jelentősen javítaná a másik döntős esélyeit.
Nem gondolom, hogy a FIFA fegyelmi szabályzatában lenne semmi ok a visszaszolgáltatásra - mindez a büntetésre összpontosít. Ha ez a hipotézis kibontakozott volna, Brazíliát pénzbírsággal sújtják és felfüggesztik. A következő meccseket újrarendezhetik (időt adva nekik a felépülésre), és egy másik stadionban (akár egy másik országban) játszhatnak. Akár a FIFA-tagságukat is megszüntethetik, ha ez rendkívül súlyos.
Egy válasz:
Rolazaro Azeveires
2016-11-17 02:55:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nem egy FIFA-versenyből, hanem a 2010-es Africa Cup of Nations (CAN), a nemzeti csapatok afrikai legfelsőbb labdarúgó-versenyéből, amelyet a CAF szervezett. a pályán, de busszal utazva. 3 halott (egy alkalmazott) és 7 sebesült (2 játékos, 2 alkalmazott).

A csapat kivonult Togo-ba, bojkottot kért és kihagyta az első mérkőzést. Később újból csatlakoztak a versenyhez, de kizártnak tekintették őket.

Később Togo-t betiltotta a CAF a CAN következő két kiadásából. Togo fellebbezett, és a tilalmat feloldották.

(Összefoglalom a Wikipedia a támadásról és a versenyről cikkeit. Három mondatnyi összefoglaló ne magyarázzon el egy ilyen bonyolult helyzetet, ezért olvassa el őket, kérem)

Nem emlékszem, és a cikkek sem tesznek említést semmilyen ajánlatról, hogy Togo mérkőzéseit pár napra késleltessék, vagy bármilyen kompenzációt kapjanak.Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 3.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...