Kérdés:
Hogyan határozzák meg az egységes színeket a világbajnokságon?
Kate Gregory
2014-06-23 00:16:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

A mez és a rövidnadrág színeinek kiválasztása minden érintett számára meglehetősen bonyolult folyamatnak tűnik:

  • minden csapatnak van egy olyan színkészlete, amelyet sajátjának tartanak (a zászlótól vagy társulnak hozzájuk)
  • bármelyik csapat párja mondjuk pirosat és fehéret akar, de könnyen meg kell különböztetni őket a pályán
  • a kapusoknak más színűeknek kell lenniük, mint mindkét csapatnak
  • a referenciák ötödik színűek

Láttam olyan ref-ingeket, amelyek megfelelnek a színeknek, amit a csapatokban láttam, tehát nem arról van szó, hogy külön színkészletek vannak válasszon az egyes kategóriák közül. Bevallom, nem fordítok kellő figyelmet arra, hogy észrevegyem, ha egy adott őr mindig ugyanazt a színt viseli, vagy ha a kapus teteje és alja mindig egyezik.

Szóval, hogyan lehet ezt rendezni? Vannak szabályok? Van valami színmegosztási szertartás? A csapatoknak be kell nyújtaniuk jóváhagyásra az egyenruhájukat?

És akkor ott van a "Nem vagyok a pályán" csipet, amelyet bármely egyenruhás, de nem játszó játékos visel. Láttam ezeket barna és lila színben. Úgy döntöttek, hogy nem ütköznek semmilyen egyenruhával, vagy valakinek ki kell dolgoznia ezeket a kombinációkat is?

Kettő válaszokat:
Fillet
2014-06-23 14:43:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ezt a FIFA szabályozza. Megkövetelik, hogy minden csapat két készletet biztosítson a mezőnyjátékosok számára, és hármat a kapusnak, és a verseny kezdete előtt nyújtsa be őket a FIFA-hoz. A folyamat leírása ebben a FIFA-dokumentumban

35.2 Minden csapat két különböző és kontrasztos színről (egy túlnyomóan sötétből és egy túlnyomórészt világos készletből) tájékoztatja a FIFA-t hivatalos személyének és tartalék csapat készlet (ing, rövidnadrág és zokni). Ezenkívül minden csapatnak három kontrasztos színt kell kiválasztania a kapusok számára.

Amint kijelentette, a legtöbb csapat hagyományos színekkel rendelkezik a hivatalos készlethez, és a FIFA előírja, hogy ezt mindkét csapat viselje, ha a színek eléggé különböznek. Ha a színek zavart okozhatnak, akkor az egyik csapatnak viselnie kell a tartalék készletet, és ez általában a B csapat a hivatalos menetrendben, hacsak a FIFA másként nem dönt.

35.5 A FIFA tájékoztatja a csapatokat a színek, amelyeket minden meccsen viselniük kell. Amennyire lehetséges, minden csapat viselje a hivatalos színeit, ahogyan azt a hivatalos csapat hivatalos formanyomtatványa előírja. Ha a két csapat színe és a mérkőzés tisztviselőinek színe zavart okozhat, akkor a hivatalos mérkőzés ütemtervében szereplő A csapat jogosult viselni hivatalos csapatkészletét, a B csapat pedig tartalékcsapatát, vagy ha szükséges, mindkettőt lehet, hogy a csapatoknak hivatalos és utánpótlás-készletük kombinációját kell viselniük. A FIFA arra törekszik, hogy minden csapat a csoportkör során legalább egyszer viselje hivatalos csapatkészletét.

Feltételezem, hogy a FIFA is eldönti, hogy a három kapus készlet közül melyiket kell viselni, de Nem találtam árajánlatot.

A játékvezető készletét a FIFA szállítja, és feltételezem, hogy elegendő színt bocsátottak rendelkezésre a félreértések elkerülése érdekében, majd kiválasztották a meccs legjobb készletét a játékosok viselete alapján .

A mérkőzés tisztviselői megkapják hivatalos játékvezetői készletüket és felszerelés a FIFA-tól. A meccsnapokon csak ezt a készletet és felszerelést kell viselniük és használniuk.

Akkor hogy van az, hogy Spanyolország három különböző játékot viselt a világbajnokságon három különböző meccsen?
@jumpingcode: igazán nem tudom. Van néhány információ itt: http://www.dailymail.co.uk/sport/worldcup2014/article-2643171/Spain-ordered-make-new-World-Cup-kit-FIFA-decide-current-strip-clashes- Holland.html, de a megjegyzésekben mindenki azt kérdezi, hogy "piros - kék, mi a probléma?" Talán érdemes új kérdésként feltenni?
a53-416
2014-06-23 05:49:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Természetesen vannak szabályok. Ez a FIFA, amiről beszél, vannak mindig szabályok.

Elég egyszerű, a FIFA kijelenti, hogy a játékeszközök, amelyek mezből vagy ingből, ujjakból, rövidnadrágból, zoknikból, védőruhákból és lábbelikből állnak, legfeljebb négy színből állhatnak. Ugyanazt a szabályt betartva a kapusnak egyértelműen meg kell különböztetnie mindkét csapat játékosait. A verseny előtt a csapatoknak két készletről kell tájékoztatniuk a FIFA-t: az egyik túlnyomórészt színes és a másik túlnyomórészt fehér. Az egyik ilyen készlet a hivatalos készlet, míg a másik a tartalékként meghatározott a csapatok közötti összecsapás esetén. Hasonlóképpen, a kapus három különböző színű készletet biztosít a verseny során, mivel nagyobb az ütközés lehetősége.

Az egyenruhában a játékosok azonosítására használt számokra és betűkre sokkal összetettebb szabályok vonatkoznak, mivel be kell illeszkedniük egy bizonyos sablonba. Az ing hátulján lévő számoknak középre kell állniuk és 25 cm és 35 cm között kell lenniük, valamint 3 és 5 cm között kell lenniük, míg az ing és a rövid nadrág elején lévő számoknak 10 és 15 között kell lenniük cm magasságú. A számok a rövidnadrág mindkét lábára alkalmazhatók.

Sajnos az olyan vállalatok, mint a Nike, amely irizáló vagy króm számokkal büszke, a felszerelés nem lehet fényvisszaverő anyagból, vagy a világítás miatt megváltoztatja a színét vagy a megjelenését. vagy víz, és meg kell különböztetni a készlet többi részétől. Ha egy szám ütközne az egyenruha többi részével, akkor egy négyzet alakú zóna jön létre az ing elején és hátulján.

Az azonosítás másik formája, a játékos neve hasonló szabályt követ. hogy az ingnek kontrasztos színűnek kell lennie. A játékos nevének, amelyet legalább 4 cm-rel kell elhelyezni az ing hátsó részén, 5 és 7,5 cm között kell lennie.

Ezenkívül az ingeken és a rövidnadrágokon megjelenő neveket és számokat is állandóan varrni vagy vasalni kell közvetlenül az egyenruhára, és egyetlen ideiglenes eszközökkel rendelkező játékos, például tépőzáras sem engedélyezett a versenyen.

Az egyenruhák megengedhetnek dekorációs elemeket, például szublimált csillagokat és csíkokat az Egyesült Államok készletén, de csak akkor, ha az nem uralja az inget vagy a rövidnadrágot és / vagy nem korlátozza a játékos képességeit. Mindaddig, amíg a díszítőelem nem a gyártó azonosítójának, vallási vagy bűncselekményhez kötődő szimbólumának vagy bejegyzett védjegyének a benyomását kelti, a FIFA aláírja a formatervezési mintát. hogy minden hüvelynek, a hosszúságtól függetlenül, 12–8 cm szabad zónát kell tartania a FIFA-specifikus jelvényekhez. Itt helyezik el a Világkupa logóját.

Az ing elején az ország legfeljebb egyszer helyezhet el azonosítót, legyen az hivatalos tagszövetségi embléma, kabala, zászló, név , vagy becenév. Az azonosítót a mellkas szintjén kell elhelyezni, és nem akadályozhatja a szám olvashatóságát. A nemzeti zászlót elhelyezhetjük a szabadzónával ellentétes hüvelyen vagy az ing hátsó gallérján.

Az azonosító az ing hátsó részén található egyes számok alján is elhelyezhető.

Hasonlóképpen, a nadrág legfeljebb egyszer használhat azonosítót (zászló, embléma stb.), és csak az elülső részen helyezhető el. A szabály mellett zászló is elhelyezhető a rövid nadrág elülső derékrészén. A tagazonosításnak a gyártási logók és számok ellentétes oldalán kell lennie, és a méréstől függően változhat, az azonosítás formájától függően. zászló, embléma vagy név.

A FIFA világbajnokság regnáló bajnokának bajnokot kell bemutatnia jelvény az egész torna során. 2014-ben Spanyolországnak speciálisan készített jelvényt kell viselnie az ing elején mellkas szintjén. A jelvény mérete 80 mm és 55 mm, és a FIFA biztosítja.

A korábbi bajnokok témájának folytatásakor a tagok egyesületei, amelyek nyertek a világkupának egy vagy több kiadását, ötágú csillagot láthatnak s) az ingen és / vagy rövidnadrágon. A csillag (oka) t közvetlenül a tagok azonosítója felett kell elhelyezni.

A FIFA két kapitányi karszalagot is biztosít a nemzetközi játékhoz, amelyek az ország lobogójának színeiből állnak, de ellentétesek az egyenruhával. A karszalagon nincs semmilyen gyártói azonosító, sponzóra vagy díszítő elem, csak a "kapitány" szó és a FIFA logó lesz.

A kapus bármilyen színű kesztyűt viselhet, de ellentétben kell lennie az inggel . A kapus neve vagy száma egyszer szerepelhet a balkezes kesztyűben, míg az ország zászlaja vagy emblémája egyszer a jobb oldalon.

Saját belátása szerint a kapus bármilyen színű sapkát is viselhet, legfeljebb egy azonosítási formával, valamint nevükkel kell ellátni. Ugyanez vonatkozik minden olyan fejpántra vagy karra / karszalagra, amelyet a játékos viselhet. A gyártó elhelyezheti nevét / szótagját és logóját az általa választott felszereléseken, de a készletben csak háromszor használhatja. Meg kell jegyezni, hogy mind a zokni egy tételnek számít, a cipő pedig a játékos belátása szerint történik. A gyártó emblémája a következő helyek bármelyikén elhelyezhető: az ujjak alja, a mellkas a tagazonosító logóval szemben, a számmal szomszédos rövidnadrág és / vagy a zokni.

Egyes esetekben tokok, például az Adidas három csíkja, egy gyártási logó beépíthető egy csíkba, amelyet a játékos oldalán, az ujj mandzsettája vagy nadrágja és / vagy a zokni teteje. Bizonyos esetekben a gyártó dönthet úgy, hogy ismétlődő logó mintát készít egy ilyen csík elkészítéséhez.

Ezenkívül nemcsak a játékosokra vonatkoznak a FIFA szigorú szabályai. Az edzőknek, játékvezetőknek, labdás fiúknak, sőt a játékban használt labdának is speciális logó elhelyezést kell használnia. Ha az ország bármelyik résztvevője nem tartja be ezeket a szabályokat, akkor büntetés vonható rájuk, és pontokat rögzíthetnek vagy kitilthatják a jövőbeni versenyekről. A tíz évvel ezelőtti vb-selejtezőn Kamerun a Puma egyrészes egyenruháját viselte, ami büntetéseket és a FIFA szabályozási módosítását eredményezte az ilyen tervek jövőbeni betiltása érdekében. Az ilyen helyzetek előrehaladásának elkerülése érdekében a FIFA most azt követeli a gyártóktól, hogy egy évvel korábban nyújtsák be az összes tervet.

Forrás

Tehát hogyan dönthetnek összecsapás esetén, ki viselje a "hivatalos" és ki a "többnyire fehér" készletet?
@KateGregory mindig azt hittem, hogy az "első" csapat (vagyis a hivatalos konstelláció bal oldalán) előnyben részesíti, ha színütközések vannak. Vagyis a * USA: Portugália * játékban az USA szabadon választhat, és Portugáliának szükség esetén másodlagos színekre kell váltania (bár ebben a példában valójában nem voltak konfliktusok, és mindkettő eljátszhatta az alapszíneit).
A házigazda eldöntheti, hogy melyik színt szeretné használni. Még akkor is, ha a meccs mindkét csapat számára idegenben zajlik, a sorsolás eldöntötte, melyik csapat fogadja a másik csapatát (Például: ma Hollandia fogadja Chilét, még akkor is, ha a mérkőzést Brazíliában rendezik)
@AnthonyLeGovic Ah, a "host" volt a szó, amit kerestem. Ha ezt nagyobb bizalommal / bizonyítékokkal tudja, mint én, ne felejtse el ezt válaszként feltenni, mivel a kérdés valójában ezt keresi (eltekintve a FIFA szabályok falától, amely egy lehetséges választ rejteget egy halom alatt. tudálékosság).
Ez sok idézet és nem sok eredeti tartalom, talán az idézet csak a releváns bitre való rövidítése és a saját szavaival való összefoglalás ezt olvashatóbbá tenné.
Használd a felette lévő választ, mivel jobb.


Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 3.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...