Kérdés:
A játékos egy másik futó játékos útjába vetette magát
arne.b
2014-06-26 12:51:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Alternatív cím: Kérjük, magyarázza el, hogy az Antonio Valencia piros lapjához vezető helyzet miért nem volt szabálytalanság Lucas Digne részéről.

A tegnapi Ecuador - Franciaország mérkőzésen a A 49. percben olyan helyzet állt elő, amely nekem így nézett ki (lásd ezt a FIFA "kiemeli" videót a második 41-től):

  • Y játékos (sárga) labdázott és fut utána.
  • W játékos (fehér) merőlegesen és a labda irányításának esélye nélkül, a labda irányításának esélye nélkül, de némi esélye van arra, hogy elérje a labdát, a lábbal a labda felé dobja magát (és Y futási iránya felé). és megváltoztatja az irányát.
  • Az Y játékos, azzal, hogy W útjába kerül, kissé lassulni látszik, de az egyik lábát mégis a labda felé nyújtja, és ezzel egyidejűleg eléri azt, amikor W. A lába a labdán landol. , lecsúszik róla, W térdére száll, potenciálisan megsebesítve őt.
  • Egy idő után a W kezelésére a játékvezető Y-t (piros lapot) küld neki, tőle vagy csapatától nem tiltakozva (feltehetően a helyszín volt szuperlassított lejátszással többször is lejátszották a stadion képernyőjén addigra.

De mit kellett volna tennie Y-nak ebben a helyzetben? Ha megpróbálta volna az első lábát a fűre juttatni, W lendületére való tekintettel az alá került volna, és Y esett volna rajta, és esélye sincs arra, hogy lábaival lágyítsa az esést (hacsak nem kockáztatja meg a másikra W-re lépést) láb).

Ha tovább hosszabbítaná a lábát annak reményében, hogy leszáll a W mellett, akkor ennek a lábnak a sérülését (és egyébként is elesést) kell kockáztatnia. Ne feledje, hogy ezt másodpercek töredékéig kellett meghoznia.

Tudomásul vettem, hogy az úriembernek kellett volna tennie a nehezebb esést, de akárhogy is nézem, W cselekedetének meg kellett volna lennie. ledöntötte Y lábáról. Miért nem szabálytalanság?

Kettő válaszokat:
posdef
2014-06-26 13:42:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

A csúszó csapások általános szabálya az, hogy eljutsz-e először a labdához, mielőtt kapcsolatba lépnél a támadó játékossal. Védőként az a feladata, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a labda után jár, támadóként pedig arról, hogy a labdát játssza, és nem a védőt.

A fenti esetben Lucas Digne a labda először, és végrehajt egy tankönyv csúszó felszerelést. A. Valencia megpróbál a labda elé kerülni, még a szerelés előtt, és feltehetően a labdára akar lépni, hogy megálljon és elkerülje a szerelést. Sajnos neki egy kicsit késő (és túl gyorsan ahhoz, hogy ilyen hirtelen megálljon), így a lépése Digne lábán landol. Az ok, hogy közvetlen piros, és hogy nem is panaszkodik, annak köszönhető, hogy "magas" csapjaival versenyez a labdáért.

A játékvezető úgy ítélte meg, hogy Valencia a játék során még nem birtokolta teljes mértékben a labdát, és két játékos versengett a labdáért. Ebben a forgatókönyvben, ha a csapokkal megy be a versenyre, akkor ez veszélyes játék (nagy esélye van a másik játékos sérülésére), és pirosal büntetik.

Lásd Nigel de Jong hírhedt mozdulatát a múlt világbajnokságon.

Van valami utalás arra az ön által említett küzdő tankönyvre? Más helyzetekben hallottam, hogy a tévékommentátorok kritizálják a "de én játszottam a labdát" gesztusokat olyan játékosoktól, akiknek csúszó felszerelését szabálytalannak tekintették. Hol van itt a vonal?
@arne.b Ezt a kifejezést arra használtam, hogy a Digne csúszógombjainak tisztaságát értem. Nem vagyok benne biztos, hogy valaki írt volna tankönyvet arról, hogyan kell kezelni :) Ami a "labdáztam" panaszt illeti, ennek két ellenérve van; ** a) ** az a tény, hogy _továbbra_játszottad a labdát, nem számít, ha lebuktál egy játékost a labdázáshoz, és ** b) ** még akkor sem, ha először lépsz be labdázni, ha vakmerő játék, akkor is szabálytalanság lehet, és kártyával büntethető. Keressek egy referenciát arra, hogy mi minősül tiszta csúszó felszerelésnek.
Nem hiszem, hogy találni fog referenciát, mivel ami egy tiszta kihívást jelent, az leginkább a hagyományokon alapszik. A legjobb, amit valószínűleg tehet, az, ha rámutat, hogy bűncselekmény az ellenfelet gondatlanul, meggondolatlanul vagy túlzott erővel kirúgni vagy elrugaszkodni (a 12. törvényben), függetlenül attól, hogy előbb megszerzi-e a labdát. Továbbá mindaddig, amíg a kapcsolattartás nem ütés vagy rúgás, vagy nem gondatlan, vakmerő vagy túlságosan erőszakos, nem követnek el szabálytalanságot (ami elkerülhetetlen / esetleges kapcsolatot teremt a játékossal, miután a labda tiszta megnyerése rendben van) ).
És végül felhívhatja a figyelmet arra, hogy ha gondatlanul, meggondolatlanul vagy túlzott erővel küzdesz, akkor is, ha nem érinti a játékost (vagy sem a játékost, sem a labdát), akkor is fennáll a szabálytalanság lehetősége.
Reinstate Monica 2331977
2014-06-26 15:25:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

a posdef válasza nagyjából helyes. Hajlamos vagyok nem használni a "veszélyes játék" kifejezést, mivel ez nagyon úgy hangzik, mint a "veszélyes játék", ami egy másik bűncselekmény, amikor nem lépnek kapcsolatba, és egy játékos nem képes labdát játszani, mert megsérül önmagát vagy ellenfelét.

Digne nem gondatlan, meggondolatlan és nem is túl erőteljes módon kihívta. A lábát laposan a földön tartotta, közvetlenül a labda elé csúsztatta, és óvatosan a labda felé lendítette. A csúszda soha nem volt egyenesen Valenciára irányítva.

Valenciának volt szeme a labdára, és megnyerte a labdát, miközben megpróbálta irányítani, kissé Digne összeszedése után. Igen, "csapok voltak", de a felvetett csapokkal való kihívás nem kifejezetten törvényellenes a játék törvényeiben. Vannak esetek, amikor a legtöbb játékvezető megengedi, például piszkálhatja a labdát, vagy alacsonyabb sebességgel kapcsolja be a labdát. Az ezen kihívások (és ez itt) által okozott problémák általában inkább a puszta felhasznált erő mértékéről szólnak, nem pedig a csomagtartó melyik részéről.

A "csapokkal felfelé" kihívás általában azt jelenti, hogy a kihívás egyenes, reteszelt lábbal történik. Mivel az ütközés következtében a reakcióerő egyenesen a lábán van, a térdre merőleges helyett nincs adata a lábnak, amely az erő nagy részét átviszi az érintkezési pontra.

Amikor a csomagtartó aljával vezet, a lejátszó lendülete sokkal kisebb felületre és a csomagtartó aljára keményebb felületre koncentrálódik. Ettől olyan veszélyesek a "csapok". Túlzott erőt lehet elérni a csomagtartó bármely más részével - csak sokkal erősebben kell lendíteni.

Valencia eltalálta a labdát, és egyenes lábbal "átment a labdán" (a rossz szerelések másik jellemzője) Digne lábába. Lendületének legnagyobb része (súlya és sebessége) átkerült a Digne-val való érintkezési pontba. Digne sérülésének kockázata itt rendkívül magas volt, és ez a játékvezetőnek nem maradt más választása, mint azt, hogy túlzott erőként azonosítsa és elküldje a Valenciát súlyos szabálytalanságok miatt. Ha Valencia a sebességének felével haladt volna, nem hiszem, hogy ez még szabálytalanság is lett volna, vagy ha igen, akkor csak gondatlan (vagy szabadrúgás).

Ha Valencia megtette volna lábujjával megcsinálta a kihívást, valószínűleg Digne-re esett volna (ahogy egyébként), és a játék folytatódott volna. Valószínűtlen volt, hogy bármelyik játékos megsérüljön.

Ugyancsak csúszhatott volna a felszerelésbe, hegyes lábujjával, és mindkét játékos lába nagy felületnek ütközött volna, ami nem lett volna gondatlan, vakmerő vagy túlságosan erőteljes. A játék valószínűleg itt folytatódott volna.

Nemrégiben magyarázatot adtam a gondatlan ról, a vakmerő ről és a túlzott erő ről a ez a válasz.

A kifejezések jobb használata, de továbbra is csak a szemantika;) Egyetért-e azzal, hogy az adott játékban az volt a bűncselekmény, hogy Valencia csapokkal lépett be, és hogy ez nem lenne elbocsátás, ha megpróbálta volna elmenni a labdáért másokkal a csomagtartó része?
Egyetértek azzal, hogy ha Valencia felhasználta volna a bakancs másik részét, valószínűleg nem küldték volna el. Azonban, amint említettem, ha kisebb sebességgel haladt volna, vagy ha nem olyan keményen szúrta a labdát a csapjaival, valószínűleg őt sem küldték volna ki.


Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 3.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...