Kérdés:
Miért van Brazília legjobb futballstadionja (Maracana) Rio de Janeiróban, nem pedig São Paulóban?
kuzzooroo
2014-07-10 19:33:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

A Maracana stadiont "1950-ben nyitották meg a FIFA Világkupa megrendezésére", ekkor ez volt a világ legnagyobb stadionja. Néhányszor hallottam a stadiont, amelyet "a brazil futball szellemi otthonaként" emlegetnek, és idén ismét a világbajnokság döntőjének ad otthont. Miért van Brazília legfőbb stadionja Rióban, nem pedig São Paulóban, amikor utóbbi sokkal nagyobb város (nem mintha Rio kicsi lenne)?

az a tény, hogy egy városban több ember él, még nem jelenti azt, hogy a futballkultúra ott nagyobb?
A wikipédia történelmi adatai szerint Rio 1950-ben (valamivel) nagyobb volt, mint São Paulo, ami megmagyarázhatja, miért tartották ott az 1950-es döntőt. Nyilvánvaló, hogy ha valahol megvan a Maracana, akkor nehéz kiszorítani.
Egy válasz:
AnthonyLeGovic
2014-07-11 12:00:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

1950-ben - amikor a stadion épült - Rio de Janeiro volt a brazil főváros. Ez magyarázza, hogy miért nem Sao Paulóban építették a stadiont

Nem vitatva ezt a választ, de a főváros nem feltétlenül jelenti a legnagyobb várost vagy azt a várost, ahol a legtöbb rajongó van. Valójában sok országban előfordulhat, hogy a főváros nem esik egybe azzal a várossal, amelynek a legtöbb (sikeres) klubja van, pl. Anglia (Londonban nemrégiben vannak címvédők), Olaszország (Milano és Torino), Németország (Berlin és Bonn még soha nem volt erős csapata), Törökország (a legnagyobb csapatok Isztambulból származnak)
100% -ban egyetértek veled, de gyakran a főváros az, ahol a fő esemény történik.


Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 3.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...