Kérdés:
A jégkorongozók egy meccs után mutatkoztak be
user527
2012-12-14 21:37:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Egy NAHL meccsen távozáskor észrevettem, hogy néhány játékost egyesével visszajuttattak a jégre a meccs után, hogy (amit én leírok) győzelem legyen öl. Nem figyeltem arra, hogy miért történik ez.

Miért mutatják be a hokisokat egy meccs után? Gyakori jelenség ez a jégkorongban?

Nem érkezett bejelentés: "És most, a játék három sztárja .."?
Egy válasz:
Zack
2012-12-14 22:17:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Általában egy hokimeccs után egy harmadik fél megnevezi a játék "három csillagát". Ez a játékos jégkorongmeccsen nyújtott teljesítményén alapul. Ezek a "Csillagok" egyenként jelennek meg, és elismerik a rajongókat azzal, hogy kört vesznek, vagy csak megemelik a botjukat.

Kis ásatás után azt tapasztaltam, hogy az NHL-ben először a három csillagot díjazták az NHL 1936–37-es szezonban, és ma is folytatódik.

Három csillagot általában nem ítélnek oda nemzetközi játék során, például a téli olimpiai játékokon. Az IIHF-világbajnokság és a junior-világbajnokság ehelyett olyan díjakat ad ki, mint a "Legjobb játékos" minden egyes csapatra játékonként, vagy az összes pozícióban a legjobb játékos a bajnokság során.

Forrás

Wikipédia: https://en.wikipedia.org/wiki/Three_stars_%28ice_hockey%29


Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 3.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...