Kérdés:
Hogyan működik az interferencia hívás az amerikai futballban?
posdef
2012-06-01 10:14:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Igyekszem a lehető legjobban követni az amerikai futballt, de miután egész életemet Európában éltem, ez nem olyasmi, amivel sokat érhetsz. Tehát egyedül kellett megfejtenem a játékot.

Az egyik sajátos szabály, amelyet mindig nehéz időkben találtam ki, az a beavatkozás. Tehát azt tudom, hogy amikor a QB magas / mély labdát dob ​​egy WR-nek, akkor a WR-vel futó védő valamilyen tetszőleges pontig nem avatkozhat be a vevőbe.

Látni, hogy ez a sport fizikai, kontaktus-alapú, hogyan védekezz, ha nem igazán tudsz megbirkózni egy olyan játékossal, aki touchdownra vagy egy 1. főre megy? Meg tudná valaki magyarázni ezt a szabályt egyszerű angol nyelven (azaz kérem, hogy a szabálykönyvből ne legyen c / p)?

Kettő válaszokat:
iandotkelly
2012-06-01 20:26:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Megértése meglehetősen egyszerű, a játékvezető pedig valamivel nehezebb.

Az elképzelés az, hogy amikor egy labda a levegőben van egy előre beadás után, akkor ez egy „laza labda”, amelyet bármely alkalmas vevő elkaphat. A védelemben részt vevők mindenki jogosultak, és egyes támadó játékosok megpróbálhatják elkapni a labdát.

(A szabályok, amelyekre a támadó játékosok jogosultak, kissé összetettek és nem teljesen fontosak erre a válaszra, de tartalmaznak játékosokat is a verekedéssor végén a játékosok egy yarddal vagy annál többet haladnak a súrlódási vonal mögött, és valaki kapja a labdát a középső kézre adott kézzel - általában a hátvéd, ráadásul van egy csomó ingszám, amely nem jogosult) .

Bármely jogosult vevő megkísérelheti a fogást, de Ön nem akadályozhatja jogellenesen a labda elkapásának kísérletét, függetlenül attól, hogy védekezés vagy bűncselekmény - illegálisan magában foglalja a buktatást is , húzza, tolja vagy vágja előlük őket. Természetesen ezt némileg nehéz megítélni, mert két játékos eltalálhatja egymást, amikor mindketten jogszerűen próbálják elkapni a labdát.

Azonban teljesen legális elkapni vagy akár egyszerűen kitolni a labdát a másik játékostól.

Amint bármelyik jogosult játékos megérinti a labdát, a fenti korlátozások már nem érvényesek, és megkaphatja a vevőt.

Csak egy apró csípés - a legtöbb támadó játékos _nem_ jogosult, legalábbis addig, amíg a labda repülés közben megérintette. A selejtezőn lévő támadó játékosok, kivéve a két végén lévőket, valamint az a játékos, aki bedobta a passzt, nem megfelelő vevők - ez legalább hat, legfeljebb öt jogosult marad. Természetesen, ha a labda repülés közben megérkezik egy arra jogosult vevőből, a pályán mindenki azonnal megfelelővé válik.
És azt is egyértelművé teszi, amit nagyon egyértelműen sejtettél - mivel a védekező játékos szintén alkalmas vevő, a támadó játékosnak lehetősége van beavatkozni egy védekező játékossal ugyanazon műveletek végrehajtásával, mint amit fent leírtál.
@SteelyDan - jó megjegyzések, ezt kifejezetten megfogalmazom
Tom Au
2013-09-21 06:16:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Alapvetően az a szabály, hogy addig kell labdázni, és nem az embernek, amíg valaki elkapja a labdát. Ez a támadó és a védekező játékosokra egyaránt vonatkozik.

Tehát egy játékos bármit megtehet a BALL kapcsán, vagy elkaphatja, vagy elütheti ellenfelétől, de a játékos nem tehet semmit az ellenféllel, például blokkolni, megfogni, megtartani vagy akár megérinteni, hogy megakadályozza, hogy elkapja a labdát. Ez "beavatkozás".

Amíg valaki tényleg hozzá nem ér a labdához.Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 3.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...