Kérdés:
Mit jelent a hanyag, meggondolatlan és túlzott erőszak a szabálytalanságokra utalva?
Reinstate Monica 2331977
2016-11-25 09:55:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Az IFAB játékszabályzatának 12. törvényében (szabálytalanságok és helytelen magatartás) a következőket mondja ki:

Közvetlen szabadrúgás jár, ha egy játékos elköveti A következő bűncselekmények bármelyike ​​az ellenfél ellen olyan módon, amelyet a játékvezető gondatlan nak, vakmerőnek vagy túlzott erő nek tekint:

Mit jelent a gondatlan , a vakmerő és a túlzott erő , és ezek hatással vannak-e más szankciókra (pl. kártyák), amelyeket egy játékos kaphat?

Hogyan működik ez, egyszerre tesz fel kérdést és választ? Mi értelme van ennek?
@Don_Biglia - Rájöttem, hogy ezeket az információkat nagyon sokan tartalmazom a válaszokban, így az ismétlés és a nagyon hosszú válaszok elkerülése érdekében gondoltam, hogy csak ide teszem fel. Így használhatok egy mondatos összefoglalót más válaszokban, és visszahozhatok egy ide vezető linket. A saját kérdésének megválaszolásának lényege, hogy információkat szolgáltasson a webhely számára mások érdekében. [A Stack Exchange webhelyeken mindig is ösztönző volt.] (Https://stackoverflow.blog/2011/07/its-ok-to-ask-and-answer-your-own-questions/)
Félretéve még egy kicsit várni fogok, mielőtt a válaszomat elfogadottként jelölném meg, hogy ha jobb válasz jelenik meg, akkor ezt választhatom ki.
Kettő válaszokat:
Reinstate Monica 2331977
2016-11-25 09:55:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

A 12.1 törvényben a következő definíciókat adják meg a gondatlan ra, a vakmerő re és a túlzott erő re:


Óvatlan, ha egy játékos figyelmen kívül hagyja a figyelmet, vagy kihívás elé áll, vagy elővigyázatosság nélkül jár el. Nincs szükség fegyelmi szankcióra.

A gondatlan szabálytalanságokra példákat mutatunk itt, itt és itt.


Vakmerő, amikor a játékos figyelmen kívül hagyja az ellenfél veszélyét vagy következményeit, és figyelmeztetni kell őt

yellow card

A vakmerő szabálytalanságot elkövető játékos figyelmeztetést kap a sportszerűtlen magatartás miatt.

A 12.3 törvényben:

különböző körülmények, amikor a játékost figyelmeztetni kell a nem sportszerű magatartásra, ideértve azt is, ha egy játékos:

...

  • vakmerő módon közvetlen szabadrúgást követ el

...

A vakmerő szabálytalanságokra példákat mutatunk itt, itt 1 sup> és itt.

1 - Úgy tűnik, hogy a játékvezető itt a helytelen csapatnak adja a döntést.


Túlzott erő alkalmazása akkor történik, amikor a játékos meghaladja a szükséges erőhasználatot, és veszélyezteti az ellenfél és a must biztonságát ki kell küldeni

red card

Egy olyan játékost, aki túlzottan szabálytalanságot követ el, elküldik:

  • súlyos szabálytalanságért játék, ha a szabálytalanságot a labda kihívása közben követték el; vagy
  • erőszakos magatartás, a szabálytalanságot úgy követték el, hogy közben nem volt kihívás a labda miatt.

A 12.3 törvényben:

Olyan harcot vagy kihívást, amely veszélyezteti az ellenfél biztonságát, vagy túlzott erőt vagy brutalitást alkalmaz, súlyos szabálytalanságként szankcionálni kell.

...

Erőszakos magatartás az, amikor a játékos túlzott erőt vagy brutalitást alkalmaz vagy megpróbál használni az ellenféllel szemben, amikor nem kihívja a labdát, vagy egy csapattárssal, a csapat tisztviselőjével, a meccs tisztviselőjével, a nézővel vagy más személlyel szemben, függetlenül attól, hogy kapcsolat lép fel.

A túlságosan erőszakos szabálytalanságokra példákat mutatunk itt, itt és itt.

Matt
2017-09-02 13:03:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Általában a test szándékos vagy gondatlan használatával és az irányítás hiányával függ össze, ahol egyszerűen felelőtlen vagy egy amúgy is veszélyes sportágban.

Van valamilyen forrás a válasz alátámasztására?
Sajnálom, azt hiszem, semmi papíron nem játszott, és egész életemben figyeltem a sportot
A kérdés kifejezetten a futballról szól, és ezek a fogalmak meghatározva vannak. Az anekdotákon alapuló, homályos leírások, amelyek nem is tükrözhetik a sportot, haszontalanok. Ez a válasz nem ad hozzá semmit a Studro által 10 hónappal ezelőtt írt jól hivatkozott válaszhoz, és zavarja a LOTG-ban szereplő definíciók világos megértését. -1 és megjelölve VLQ néven.


Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 3.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...