Kérdés:
Duckworth-Lewis módszer figyelembe veszi a "szabad találat" helyzeteket?
Prem
2016-06-15 19:35:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tegyük fel, hogy az A csapatnak van egy bizonyos pontszáma, a B csapat pedig 4 labda hátralévő ütésével üt. Bowler nem ad labdát. Erősen elered az eső, és a játék azonnal leáll, és marad 4 labda (a szabad találatot is beleértve).
Most a meccs eredményét a Duckworth-Lewis módszer alapján kell eldönteni.

Vegyünk néhány hipotetikus képet állapot:
(1) eset: Ha a B-csapatnak 4 normál golyója van, az elveszik.
Eset (2): Ha a B-csapatnak 5 golyója van, az nyer.
Tudom, hogy ez a kettő esetek történtek.

Duckworth-Lewis az alábbiakhoz hasonló esetet fontolgat?
Eset (3): Ha a B-csapat 3 labdával és 1 szabadrúgással rendelkezik, az nyer.

Másképp fogalmazva: Van-e számértéke a szabad találatnak, amely megváltoztathatja a végeredmény kimenetelét?

Intuitív módon a (3) eset jobb, mint az (1) eset, tehát Duckworth-Lewisnak mérlegelnie kellene.

Kettő válaszokat:
George Law
2016-06-17 18:02:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

A szabad találat szabálya újabb, mint Duckworth – Lewis, így az eredeti D / L módszer (amely az 1997-es angol krikettben lépett hatályba) ezt nem vette volna figyelembe. Hosszú évek óta követem a krikettet Angliában, és nincs tudomásom arról, hogy a D / L rendszerben bármilyen változás történt volna, figyelembe véve a szabad találatot.

Érdemes azonban megjegyezni, hogy Duckworth – Lewis figyelembe veszi az ütőoldal által elveszített kapukat: minél több kaput veszít, annál meredekebb lesz a futása. Ha van ingyenes találatod, akkor kevésbé valószínű, hogy elveszítesz egy kaput; ennek önmagában is kis előnyt kell jelentenie az ütőoldal számára, még akkor is, ha Duckworth – Lewis nem veszi figyelembe a szabad találatokat a számításaiban.

+1: Helyes, a D / L az ingyenes találatok előtt volt, ezért ezt csak akkor frissíti, ha frissítik. Ingyenes találatok esetén a kapukat nem lehet könnyen elveszíteni; A futásokat könnyebb megszerezni; Ezért valódi előny, amely megváltoztathatja az eredményt. Ezért arra gondoltam, hogy a szabályokat nemrégiben frissítették-e.
@Prem Mi történik, ha kifut az ingyenes találat? Nincs előny, ha elérhető egy szabad találat, miközben a D / L módszert fogjuk kiszámítani, hogy eldöntsük, ki a győztes?
@Gunaseelan, egy normál labdán, egy módja van annak, hogy egy tekés kijöhet egy ütőt, de szabad ütés esetén az ütőnek előnye van, és akár úgy is dönthet, hogy nem fut, biztosítva ezzel a kiskapu elvesztését.
@Gunaseelan Kihúzhat egy szabad találatot (nem mondtam, hogy nem lehet), de csak háromféleképpen: elfogy, kezeli a labdát, vagy akadályozza a mezőt (ahol az akadály akadályozza a kifutást). Az ingyenes találat előnye (kiskapu szempontjából) nem az, hogy nem tudsz kijönni, hanem az, hogy sokkal kevésbé valószínű, hogy kint vagy, mint a normál szállításnál.
@Prem Elfogadom, hogy egy ütőember többféleképpen is kijuthat egy normál labdára. A kérdéshez hasonlóan szeretnénk tudni, hogy a free-hit játszik szerepet D / L módszerben, vagy sem? Ha igen, kérem, mondja el nekem a szabályt, ahol említik?
@Gunaseelan, nem kapom megjegyzésedet: Kérdezi, hogy a D / L melyik szabálya veszi fel a free-hit fiókot? Pontosan ezt a kérdést teszem fel!
Szeretném megkapni a referenciát az @GeorgeLaw-től. Világosan elmagyarázta, de szeretném, ha a referencia javítaná a választ.
Peter Eisentraut
2016-06-29 19:38:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Megtekintheti az ICC által közzétett D / L szabályzatokat és táblázatokat. Csak a megmaradt labdákról és a kapukról a kézben beszél, mint erőforrásról. Tehát az ingyenes találatokat nem vesszük figyelembe.

Az ilyen játékvégi forgatókönyv pontos modellezése érdekében vitathatatlanul érdemes megfontolni azt is, hogy ki sztrájkol, ki tekézik, van-e DRS-je vélemény maradt, és így tovább. Ez nyilvánvalóan nem kivitelezhető.

+1, érvényes pont a DRS-felülvizsgálatokról. (A Power-Play és egyéb hasonló dolgok szintén bonyolíthatják a számításokat). Egyetért azzal is, hogy csak a labdákat és a kapukat veszik figyelembe.


Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 3.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...