Kérdés:
A legutóbbi IPL T20 krikettmérkőzéseken a kommentátorok a stadionban vagy stúdióban néznek adást?
Prem
2016-04-10 17:56:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Évek óta krikettet nézek a tévében, és időnként láttam a kommentár mezőt. Általában a kamera a kommentelők mögött áll, és a képen a kommentelők egy kis helyiségből nézik a mérkőzést, és a játékosok is láthatók lesznek. Kommentátorok változhatnak (valaki beköltözik és valaki kimozdul), és akkor is láthattuk a terepet. Ráadásul a kommentátorok olyan eseményekről fognak beszélni, amelyek nem láthatók a tévénézők számára, vagyis a kamera hatósugarán kívül zajlanak.
Ez a típusú videó "bebizonyítja", hogy a kommentelők a megjegyzésmezőben vannak.
Íme az általános "megfelelő" kommentárok 2 nézete:
Commentary Box 1
Commentary Box 2
Bizonyára ezek a kommentelők a stadionban vannak .

Napok óta (legalábbis a T20 vb mérkőzéseken vagy az IPL mérkőzéseken) Úgy érzem, hogy a kommentátorok nincsenek a dobozban, de valamelyik stúdióban sugároznak egy közvetítést.
Íme 2 "gyanús" kommentárok nézete:
Commentary Box 3
Commentary Box 4
Nem igazán világos, hogy a stadionban vannak-e vagy egy kis stúdió, úgy tesz, mintha élőben nézné a mérkőzést a stadionban.
Az utolsó kép különösen gyanús, mert úgy tűnik, hogy a kamera blokkolja a mérkőzés kilátását.

A kételyem 2 fő pont alapján:
(1) A kommentelők (és a kommentátorok cseréje) mindig f jelet fognak látni elölről, és soha nem lesz kilátás a kommentelőkre a mezőre vagy a játékosokra nézve.
(2) Úgy tűnik, hogy a kommentelők pontosan elmondják, amit a képernyőn mutatnak, és úgy tűnik, hogy legyen tanácstalan a földi helyzetben.
Pl. 2A : A tévében a határ felé haladó labda úgy tűnhet, mintha átlépné azt, míg a kommentelőknek látniuk kell egy futót, aki felé fut. Láttam olyan eseteket, amikor a kommentátor valami olyasmit mondott, hogy "négyes lesz [ezt láthatjuk] ... nem, egy mezőnyjátékos az utolsó pillanatban ér rá [amikor a tévé megmutatja a mezőnyt]" , amit a felesleges kommentárok nélkül ki tudok tenni.
Pl. 2B : A túl magasan eltalált labda hatosnak tűnhet a tv-ben, és még a kommentátor is azt állítja, hogy ez egy hat, de végül azt látjuk, hogy egyszerűen felment és leereszkedett a kapuson, aki könnyedén elkapja.
Miután észrevettem ezt a pár évet, már vártam hasonló megjegyzéseket a legújabb mérkőzésekre, de azt hiszem okosak lettek, és most nem kommentálják ezeket a dolgokat; megvárják, amíg a tv megmutatja, hogy mi történik, majd elmondják, amit már láthatunk.

Ezen a két fő ponton túl két másik apróbb pontra figyeltem fel:
(3) Észrevettem, hogy a kommentelők arcán időnként a tv-képernyőn megjelenő fény látszik.
(4) Azt is észrevettem, hogy a kommentátorok nem mondanak semmit, ami nem látható a tévében Például, ha a játékvezető kért 3RD játékvezetői döntést, de a tv nem mutatta meg, hogy kérte volna, akkor a kommentátorok is más dolgokról fognak beszélni, például a "fiú-fiú" -ról, ilyenkor óriási kockázat megpróbálnak egyetlen felvételt készíteni [a visszajátszás azt mutatja, hogy a játékvezető a 3RD játékvezető döntését kéri], és mi lesz ez? Ki vagy ki? ", ahol alapvetően azt próbálják elrejteni, hogy tanácstalanok, amíg a tévé nem mutatja be, mi történik.

Van angol kommentár-közvetítésünk (állítólag a stadionból származik) és a hindi kommentár-közvetítés (ismert, hogy stúdióból származik), és mindkettő hasonló, ami miatt gyanús vagyok még az angol Broadcast is a stúdióból származik.

A legutóbbi IPL T20 krikettmeccseken a kommentátorok a stadionban vannak, vagy valamelyik stúdióban néznek adást?

Nem állítom, hogy az összes kommentár a stúdióból származik, Csak azt mondom, hogy egyes mérkőzéseken (különösen a T20 IPL) a stúdiót használják, a közönség tájékoztatása nélkül, de akkor soha nem nyilatkoztak kifejezetten arról, hogy a stadionban vannak, ezért nem igazán hazudnak.
Lehet, hogy a stúdió könnyebb olyan Filmsztárokat bevonni, akik nem akarnak elakadni az IPL által generált hatalmas tömegben vagy forgalomban. Előfordulhat, hogy a kommentár rovatokat VIP-helyként használják, és a kommentátorokat arra kérik, hogy költözzenek el.

((Ezt eredetileg a Szkeptikusoknál kértem, ahol azt javasolták, hogy próbálkozzak itt, de a megfogalmazás még mindig lehetséges jelezze a szkepticizmust))

Nagy kérdés, én is ugyanezt csodálkoztam. A kommentárok minősége az utóbbi időben drasztikusan csökkent, különösen a T20-ban, talán ez az egyik oka.
@MaskedMan, köszönöm a támogatást. Tulajdonképpen arra is kíváncsi voltam, miért van szükségünk olyan kommentátorokra, akik egyszerűen elmondják nekünk, hogy mi jelenik meg a képernyőn. Akkor arra gondoltam, vajon tényleg ott vannak-e a stadionban. Ez a gondolatmenet végül ezzel a kérdéssel ért véget!
Az IPL 9 közvetítésének egyik jó tulajdonsága, hogy a stadionzaj elnyomja a szánalmas kommentárt, remélem, hogy a műsorszolgáltatók nem "javítják".
A jelenleg zajló IPL9 első mérkőzéseinek megtekintése után teljesen meg vagyok győződve arról, hogy a kommentár a stúdióban van. Néhány lövés nagyot ért, de nem messze, és végül elkaptak 15 yardot a határvonalon belül, és a kommentátorok vagy túlságosan felizgulnak, azt gondolva, hogy hat lesz, vagy adnak egy homályos "hova fog ez menni?" kommentelj, amíg a kamera meg nem mutatja a mezőnyjátékost.
@MaskedMan, Pontosan az én véleményem !! Úgy tűnik, "nyilvánvaló" látható kommentárokkal csalják meg a nézőket, és nem adnak hozzá értéket !!
Sanjay Manjrekar nagyjából odaadta ma az SRH vs MI mérkőzésen. A másik kommentátor megjegyezte "látványos vízióját", amikor pontot tett, mire Manjrekar így válaszolt: "Én vagyok a legközelebb a monitorhoz". Ennél könnyebb nem lesz!
Egy válasz:
TrueDub
2016-04-11 15:26:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Az egyszerű válasz az - ez attól függ. Sok meccsen a kommentátorok a földön lesznek, másoknál viszont nem, sok okból, de általában pénzügyi okokból - pénzügyi értelemben lehet értelme, ha a kommentátorok tévét adnak le, nem pedig küldenek több ezer mérföldre, ami egyetlen meccs lehet.

Tapasztalatom a krikettműsor-közvetítésről európai alapú, és úgy tűnik, hogy a Sky-nak mindig van stúdióalapú elemzőcsoportja (intervallumokra) és földi kommentár csapat. A BBC rádió közvetítése szintén mindig a helyszínen van.

A kommentárok színvonalával kapcsolatos kérdések különböznek, és ebbe nem fogok belemenni, mivel teljesen véleményalapú.

+1, köszönöm az európai perspektívát. Ha a műsorszolgáltatók pénzt takarítanak meg, ha nem tesznek meg több ezer mérföldet (ez megalapozott ok), akkor a közönség tájékoztatást kap arról, hogy a kommentár a stúdióból származik? Ha a kommentár mezőt VIP ülésekre adják át (vagy valamilyen más pénzszűkítő okból), és a nyilvánosságot nem tájékoztatják a stúdióhasználatról (és még azt is elhitetik velük, hogy a kommentár a földről származik), akkor az a csalással határos a közönség.
Ha valóban ezt csinálják, akkor ez olyan, mintha Big Diet-el rendelnék a "Diet Coke" -ot, mert nem akarnak meghízni. Körülbelül egy tucat kommentátor szállítási költségei sehol sem hasonlíthatók a teljes lefedettség kezelésének költségeihez. Ráadásul nem is igazán működik, mert a közönséget elég hamar elriasztja az "olcsó" kommentár. Néhány évvel ezelőtt azt hallottuk, hogy "a labda a járóbetét felé halad, és így jön hosszú időn át, hogy levágja" (bár a tévében nem láthattuk), ezt nem teszik meg többé. A televíziós közvetítési jogok monopóliuma azonban biztosítja, hogy megússzák a baromságokat.


Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 3.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...