Kérdés:
Változtathatja-e a kapitány a játékosok pozícióját edző vagy menedzser engedélye nélkül?
Hayley
2016-11-14 04:17:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

A labdarúgásban a kapitány mozgathatja-e a játékosokat az egyik pozícióból a másikba a játék során, anélkül, hogy az edző vagy a menedzser ezt megmondaná nekik?

Engedélyt kell adnia az edzőnek vagy a vezetőnek a kapitány számára tenni kell?

Hozzáadtam a szabályok címkét, mivel ez a kérdés úgy tűnik, hogy implicit módon azt is megkérdezi, hogy van-e olyan szabály, amely megakadályozza ezt (nem pedig egyszerűen taktikai / edzői kérdés).
És taktikai / edzői kérdésként a Stack Exchange számára túlságosan tág lenne.
Kettő válaszokat:
Philip Kendall
2016-11-14 05:12:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

A kapuson kívül a játék törvényeiben nincsenek meghatározva pozíciók, ezért senkinek nincs szüksége "engedélyre" senkitől, aki a pályán bárhol játszik. A kapitány, vagy bárki más a csapatban ebben az ügyben elmondhatja bárkinek, hogy egyáltalán lépjen bármilyen pozícióba. Az, hogy hallgatnak-e ránk, természetesen más kérdés, és ez a menedzser, a kapitány és mindenki más kapcsolatán múlik.

walen
2016-11-14 15:03:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Amint azt @PhilipKendall kijelentette, nincs olyan szabály, amely korlátozza az edzők és a játékosok funkcióit. És ehhez hozzáfűzve: nincs olyan szabály, amely arra kényszerítené, hogy edzője is jelen legyen, és arra sem, hogy az edző csak edzősködjön.
Alsó szinteken olyan pénzügyi vagy irányítási problémákkal küzdő klubok játszanának, amelyek nem találnak edzőt. a kapitány és / vagy a fizikai edző utasításait követve. Vegyük a Jumilla CF példáját (a Google által lefordított cikk), amely egy szerény spanyol "bronz divízió" csapat, amely most a csoportja első három helyezettje, miután edző nélkül túlélte az elmúlt szezon majdnem felét.
A spektrum másik oldalán egy edző úgy is dönthet, hogy maga is játékos lesz. Amikor Zidane edzőként érkezett a Real Madridba, enyhe találgatások voltak arról, hogy valóban játszik néhány mérkőzést, ha nem tudja időben eldönteni a felállást.

Ennyit a szabályokról, hogy a kapitány elmondhat-e másoknak játékosok mit tegyenek :-)

Amit Zidane-ről spekuláltak, valójában Giggs-szel vált valóra, amikor ő volt a MEN első csapatának irányítója.
Melyek azok a csapatok, amelyek megengedhetik maguknak a PT-t, de nem az edzőt ?!
@Nij Spanyolországban a futballedzőknek külön engedéllyel kell rendelkezniük az edzői tevékenységhez, amelynek megszerzéséhez évek és pénz szükséges (minél magasabb a szint, annál hosszabb és drágább lesz). Fizikai edzőnek lenni azonban a követelmények lazábbak: egy állami iskolában elvégzett 2 éves tanfolyam elvégzése után (alapvetően ingyenes) egyként működhet, így általában olcsóbbak, mint egy edző. Ezenkívül helyi klubokról is beszélünk, ahol néhány amatőr ingyen dolgozik, csak azért, hogy támogassa csapatát. Könnyebb amatőr sportmasszőrt találni, mint amatőr engedéllyel rendelkező edzőt.


Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 3.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...