Kérdés:
A lövés előtti rutin fontossága
user527
2013-03-05 23:10:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

A lövések előtt a golfban és a szabaddobások előtt a kosárlabdában azt veszem észre, hogy a játékosoknak megkülönböztető akciósorozata van, mielőtt beállítanák a golflabda megütését vagy a szabaddobás leadását.

Néhány példa - lövésrutinok:

  • Egy golfozó a golflabda mögé lép, megtesz néhány gyakorlati hintát, lép a címre, megtesz néhány billegést, majd eltalálja a golflabdát.

  • A kosárlabdázó elveszi a kosárlabdát, szimulálja a kezével a szabaddobást, kétszer megpattanja a kosárlabdát, a karikára néz, beteszi a lábát, majd kilövi a szabaddobást.

Michael Jordan szerint a putts készítése egyenlő a szabaddobásokkal. ( 1)

“ A puttonyokat a szabaddobásokkal egyenlítem, és a legnagyobb lelki kihívás a szabaddobások lövése volt a második évemben, 1986-ban, amikor a rájátszásért visszatértem lábsérülésből, és 63 pontot játszottam a Boston ellen a Gardenben. Két szabaddobást kellett elvégeznem, hogy a játék hosszabbításba kerüljön, és csak az alapokra koncentráltam - Nem leszek rövid. Kihúzom és elérem a felni t - mindazokat az alapokat, amelyeken otthon és a gyakorlatban is dolgoztam az évek során. A golf sincs másként. ”

Mi a jelentősége az előre lövéses rutinnak? Milyen előnyei lesznek egy játékosnak egy lövés előtti rutinnal?

Félretéve: ez minden olyan körülményre vonatkozik, ahol ilyen előzetes rutin történik ... pl. A tészta gyakorlása meging, mielőtt baseballban lépne a tányérra, vagy egy teniszező, aki néhányszor adogatás előtt eldobja a teniszlabdát.
Három válaszokat:
gbianchi
2013-03-06 01:20:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Attól függően, hogy mit kapok a golfpályán, az előre lövéses rutin felkészíti a testedet a közelgő mozgássorozatra.
A golftanárok általában arra tanítanak, hogy érezd magad a következő lövéshez, amíg el nem esel kényelmes. ez minden lövés rutinjává válik.
Általában amikor lövöldözni készül, elméje sok trükköt tud játszani rajtad (és még több trükköt, ha a víz előtt állsz: P). Bizonyos gyakorlati hinták elvégzésével magabiztosabbá válhat a forgatásban, és lehetővé teszi, hogy koncentráljon a céljára, mivel a testének emlékeznie kell a hajtás érzésére. Ez olyan, mintha elmondaná a testének, hogyan akarja elkészíteni a lövést.
Általában az előzetes felvétel lassabb, a szakemberek számára egyértelműen láthatja.

Ne feledje azt is, hogy a rutin többet nyújt Önnek. magabiztos mit fogsz csinálni.

Hozzáteszem, hogy általában sok sport előkészít valamilyen rutint (a teniszben úgy látja, hogy a játékosok mindig ugyanazt csinálják adogatás előtt).

+1 Igen. Hajlamos vagyok türelmetlen lenni, és időről időre megváltoztatom a lövés előtti rutinomat ... néha ennek nincs sok hatása ... máskor viszont negatívan hat rám.
BoZiffer
2013-03-12 22:47:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Az előzetes felvételkészítés lehetővé teszi, hogy szellemileg "beleszámoljon" egy megszokott rutinfolyamatba, hogy segítsen az azonnali felvételre összpontosítani és eltávolítsa a korábbi felvételek potenciálisan káros hatásait.

Ezenkívül a jó lövés előtti rutin valóban hozzájárulhat a lövés javításához. Például gyakran látni fogja, hogy a profi golfozók a labda mögül (a lyuk felé nézve) „bemennek” a labdához, és sok amatőrrel szemben állnak, akik oldalról járnak be a labdába. Ez az egyszerű, apró dolog néhány alapvető igazítási problémát okozhat, ha nem figyel.

Avinash Shastri
2017-11-30 03:18:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

A lövés előtti rutin, legyen szó golfról, kosárlabdáról, ütővel a krikettben, meggyőződésem szerint nagyon mentális szempont, amely emlékeztet az izom memóriájára. Testét olyan helyzetbe hozza, és elméjét olyan állapotba hozza, hogy elinduljon a következő mozgásba, lehetővé téve az összes felépített izommemória elhívását.Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 3.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...